Astrid Lindgren

Veljeni Leijonamieli

Kuva näytelmälle Veljeni Leijonamieli Kuva näytelmälle Veljeni Leijonamieli

Vahva tarina pelon voittamisesta Q- ja Ryhmäteatterin yhteistuotantona Suomenlinnan kesäteatterissa.

Astrid Lindgrenin klassikko Veljeni Leijonamieli on tarina veljeksistä Korpusta ja Jonatanista, jotka joutuvat taisteluun ikuisia pahan voimia vastaan. Veljekset matkaavat lyhyen maanpäällisen elämänsä jälkeen Nangijalaan, jossa he kohtaavat diktaattori Tengilin, joka lohikäärme Katlan avulla terrorisoi ja sortaa kansaa. Veljesten rohkeus joutuu koetukselle ja matkasta Tengilin hallitsemaan laaksoon tulee hurja seikkailu, jonka aikana myös pelokkaasta Korpusta kasvaa oikea Leijonamieli.

Veljeni Leijonamieli on hauska ja koskettava tarina veljeksistä, jotka kantavat toisiaan vaikeuksien yli. Esitys perustuu uuteen norjalaiseen dramatisointiin, joka on saavuttanut valtaisan suosion Oslossa. Q- ja Ryhmäteatterin yhteistuotannon ohjaa Mika Myllyaho.

Astrid Lindgren (1907-2002) on yksi 1900-luvun rakastetuimpia kirjailijoita. Hänen teoksiaan on myyty kaikkiaan yli 25 miljoonaa kappaletta ja ne ovat levinneet kaikkialle maailmaan. Lukijat ikään katsomatta ovat voineet iloita hänen tarinoistaan jo 50 vuoden ajan.

Alkuperäisteos

Astrid Lindgren

Suomennos

Jukka-Pekka Pajunen

Ohjaus

Mika Myllyaho

Rooleissa

Tommi Eronen

Juha Kukkonen

Jari Pehkonen

Jaakko Saariluoma

Kristo Salminen

Henriikka Salo

Robin Svartström

Ville Tiihonen

Samuli Vauramo

Helena Vierikko

Lavastus

Markus Tsokkinen

Pukusuunnittelu

Anna Sinkkonen

Maskeeraussuunnittelu

Ari Haapaniemi

Valosuunnittelu

Tomi Tirranen

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Musiikki

Samuli Laiho