Cervantes - Kukkonen

Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Kuva näytelmälle Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio Kuva näytelmälle Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Varaa liput

Varaa liput

Kesän 2024 sekopäisin ja sympaattisin seikkailu tapahtuu Suomenlinnan kesäteatterissa, Hyvän omantunnon linnakkeen muurien sisällä, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskat niskassa ja miekat tanassa ratsastaen.

Alfonso Quijanolla menee yhtäkkiä todellisuus ja mielikuvitus sekaisin hänen luettua liikaa ritarikirjoja. Ja niin vaihtuu nimi Don Quijoteksi ja vaatteet ruosteiseksi haarniskaksi. Kun pian on löytynyt ratsu, aseenkantaja ja tarvittava rakastettukin, jonka puolesta taistella, on peloton haaveilijamme valmis lyötäväksi ritariksi. Mutta onko maailma siihen valmis? Tai siis työryhmä ja yleisö.

Don Quijotena, Surullisen hahmon ritarina nähdään Robin Svartström ja hänen uskollisena aseenkantajanaan, Sancho Panzana, Santtu Karvonen.

Ryhmäteatterilaiset eivät vain herätä henkiin Miguel de Cervantesin kirjoittaman maailmankuulun veijariromaanin ikonisia hahmoja, vaan myös esittelevät yleisölle aivan uudenlaisen teatterin tekemisen metodin: tragikoomillisen transformaation. Metodi ei ole ryhmisläisillä vielä aivan hallussa, ja mukaan esitykseen ilmestyykin hahmo, joka ei ole Cervantesin luoma, vaan tuttu erään saarivaltion edesmenneen näytelmäkirjailijan tragedioista…

Miguel de Cervantesin (1547-1616) kahtena niteenä vuosina 1605 ja 1615 ilmestynyt romaani loi perustan koko länsimaiselle romaanitaiteelle. Juha Kukkosen dramatisointi ja ohjaus tuo tämän ajattoman klassikkoteoksen uuteen valoon ja vie sen parodisen tyylin aivan uusille kierroksille.

Alkuperäisteos

Miguel de Cervantes

Dramatisointi ja ohjaus

Juha Kukkonen

Rooleissa

Robin Svartström

Santtu Karvonen

Petja Lähde

Pihla Penttinen

Miila Virtanen

Jesse Gyllenbögel (TeaK)

Lavastussuunnittelu

Janne Siltavuori

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Valosuunnittelu

Ville Toikka

Pukusuunnittelu

Ninja Pasanen

Maskeeraussuunnittelu

Riikka Virtanen

Tarpeistosuunnittelu

Minna Kaipainen

TAISTELUKOREOGAFIAT

Oula Kitti

Ensi-ilta

8.6.2024

Näyttämö

Hyvän omantunnon linnake

Kesto

n. 2 h 30 min sisältäen

väliajan

Ikäsuositus

12 vuotta