Suomenlinnan kesäteatteri

Ohjelmistossa nyt

Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Suomenlinnan kesäteatteri sijaitsee Hyvän omantunnon linnakkeessa. Linnake on kokonaan katettu. Katsomo on numeroimaton.

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, joka halutaan säilyttää tuleville sukupolville. Vierailethan siis Suomenlinnassa vastuullisesti.

Suosittelemme myös Suomenlinnan Digioppaan käyttöä, josta löytyy niin kartat kuin lautan ja vesibussin aikataulutkin.

Suomenlinna on esteettömyyden osalta haastava, lue lisää täältä.

Saapuminen Suomenlinnaan

Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla ja FRS Finlandin vesibussilla sekä omalla veneellä.

HSL:n lautta kulkee vuorokauden ajasta riippuen 1-4 kertaa tunnissa. Matka-aika Suomenlinnaan on noin 15 minuuttia. HSL:n lautta lähtee Kauppatorin itälaidalta, Presidentinlinnan kohdalta. Suomenlinnassa lautta saapuu Ison Mustasaaren päälaiturille, josta teatterille kävelee noin 10-15 minuutissa. Lautta on osa kaupunkiliikennettä eli lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Lautassa ei myydä lippuja.

FRS Finlandin vesibussilla Kauppatorilta Suomenlinnan Tykistölahteen matka kestää noin 25 minuuttia. Huomaa, että sääolosuhteet vaikuttavat vesibussin aikatauluihin lauttaa herkemmin. Vesibussi lähtee Kauppatorin Keisarinluodonlaiturista. Tykistölahden laiturilta kesäteatterille kävelee noin 5-10 minuuttia. Suosittelemme ostamaan vesibussiliput etukäteen FRS Finlandin verkkokaupasta.

FRS Finlandin Läntinen saaristoreitti kulkee myös Suomenlinnan kautta.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lähtö- ja matka-ajat elävät hieman johtuen matkustajamääristä, merenkäynnistä ja muusta meriliikenteestä. Ryhmäteatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Klo 19 alkavien esitysten jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Tykistölahden laiturilla, joka ajaa suoraan Kauppatorille, kun matkustajat ovat kyydissä. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun. Päiväesitysten jälkeen ei ole tarjolla ylimääräistä vuoroa.

Kahviobaari

Suomenlinnan kesäteatterin kahviobaari sijaitsee linnakkeen edustalla ulkona. Kesäteatterilla on myös anniskeluoikeudet ja se on avoinna tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Mahdollisia väliaikatilauksia ennakkoon voi tiedustella löytötavaroita sähköpostitse eeva@ryhmateatteri.fi

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen.

Sää voi rajoittaa palveluja ja tarjontaa. Esimerkiksi kovalla tuulella emme voi turvallisuussyistä grillata makkaraa. Alueelle on rajattu anniskelualue, jossa ei saa nauttia omia alkoholijuomia. Anniskelualueella ei ole penkkejä eikä pöytiä. Anniskelualueen ulkopuolella voi nauttia omia virvokkeita.

Löytötavarat

Unohtuiko jotain katsomoon? Voit olla yhteydessä suoraan kesäteatterin kahviovastaava Eeva Oinoseen puhelimitse p. 040 548 9447 tai tiedustella löytötavaroita sähköpostitse eeva@ryhmateatteri.fi.

Paikalliset suosituksemme satunnaisessa järjestyksessä

Lähinnä kesäteatteria sijaitseva ihana Adlerfelt ilahduttaa tarjouksellaan katsojiamme esityspäivinä:

Koodilla ”KESÄTEATTERI” varaus klo 16:00, 16:30 ja 17:00 (lauantaisin klo 16:30, 17:00 ja 17:30) kattauksiin kolmen ruokalajin menu 48 eurolla (norm. 58 euroa). Teethän varauksen ravintolaan etukäteen. Mahdolliset ruokarajoitteet ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Tarjous voimassa vain kesäteatterin esityspäivinä.

Työryhmämme virallinen olohuone sijaitsee ihastuttavassa Linna Barissa.

Saaren herkullisimmat pizzat löytyvät Kustaanmiekan kärjestä, Pizzeria Nikolaista.

Suomenlinnan vierassatama ja sen yhteydessä toimiva Cafe Bar Valimo on todellinen kesäkeitaasi.

Bastion Bistro tarjoilee maukasta bistroruokaa sekä upean merinäköalan Helsingin silhuettiin ihanalta terassiltaan.

Ravintola Suomenlinnan Panimon mannermaisessa keittiössä näkyy ja maistuu myös Suomenlinnan historia.

Cafe Silo on Suomenlinnan tunnelmallisin kahvila.

Cafe Vanillesta löytyy saaren runsaimmat täytekakut.

Kahvila Piperissa voi nauttia kahvinsa ja herkkunsa Suomenlinnan parhaalla näköalalla.

Suomenlinnasta löytyy myös kuusi museota.

Tiesithän, että voit myös yöpyä Suomenlinnassa!