UNTO

UNTO eli Uuden näytelmän toimisto on KOM-teatterin, Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Teatteri Viiruksen rahoittama ja vuonna 2022 perustama dramaturgisen erityisosaamisen yksikkö. UNTOn dramaturgeina toimivat dramaturgi-näytelmäkirjailijat Antti Hietala ja Elina Snicker.

UNTOn tehtävänä on parantaa uusien näytelmien, kantaesitystuotantojen ja taiteellisen prosessien laatua sekä avata paineetonta keskustelu- ja toimintakulttuuria teattereiden ja freelancereiden välillä.

Helsingin kaupunki tuki UNTOn suunnittelukautta vuosina 2022 ja 2023. UNTOn kehittelykautta 2024-2025 tukee Euroopan unioni ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.  UNTO on yksi Kestävän kasvun ohjelma – Kulttuurin ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen saajista.  

UNTOn toimisto sijaitsee Ryhmäteatterilla osoitteessa Läntinen Brahenkatu 2. 3. krs.

unto.toimisto@gmail.com

Antti Hietala
040 523 8667

Elina Snicker
050 544 1977

Uuden näytelmän toimisto UNTO etsii:

KOORDINOIVAA DRAMATURGIA

Innostutko mahdollisuudesta saada työskennellä kotimaisen näytelmäkirjallisuuden ja kantaesitysten laadun ja tulevaisuuden eteen? Onko sinulla dramaturgin ammattitaito ja kyky koordinoida moninaista toimintakokonaisuutta? Tunnetko suomalaista teatterikenttää ja haluatko tehdä tiivistä yhteistyötä ammattiteattereiden ja freelancer-tekijöiden kanssa? 

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla juuri oikea henkilö täydentämään osaamisellasi Uuden näytelmän toimiston dramaturgitiimiä.

Työ alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään elokuussa 2024. Työ on osa-aikainen (50–75%). Työtehtävien kokonaisuutta ja tarkkaa työmäärää arvioimme tarkemmin yhdessä. Työsuhde on määräaikainen sijoittuen OKM/EU-rahoitteisen kehittämishankkeen ajalle, päättyen viimeistään syksyyn 2025. Työn mahdollinen jatko on sidoksissa kehitysvaiheen onnistumiseen.

Haku päättyy pe 17.5.2024 klo 15

Hakuohjeet, tarkemmat tiedot tehtävästä ja UNTOsta:

www.untotoimisto.fi