Ohjelmistoehdotukset

Teatterialan ammattilaiset kuten ammattinäytelmäkirjailijat tai -ohjaajat voivat lähestyä Ryhmäteatteria ehdotuksillaan lähettämällä sähköpostia Ryhmäteatterin johtajalle Juha Kukkoselle, juha@ryhmateatteri.fi

Ohjelmistopäätökset tekee Ryhmäteatterin taiteellinen henkilökunta, jolle teatterinjohtaja esittelee lupaavimmat ehdotukset.

Ehdotus voi olla valmis näytelmä, versio näytelmästä tai alustava idea näytelmäksi. Mikäli ehdotus herättää Juha Kukkosen ja sen jälkeen koko taiteellisen henkilökunnan kiinnostuksen, pyritään tilaussopimus tekemään mahdollisimman pian. Tapauskohtaisesti ohjelmistoryhmä saattaa haluta tavata tekijää saadakseen paremman käsityksen ehdotuksesta. Jos taas päätetään, että yhteistyötä ei synny, pyritään siitäkin ilmoittamaan tekijälle mahdollisimman pian.

Ryhmäteatterin vakituiseen taiteelliseen henkilökuntaan kuuluvat näyttelijät Santtu Karvonen, Juha Kukkonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström sekä valo- ja videosuunnittelija Ville Mäkelä ja äänisuunnittelija Jussi Kärkkäinen. Näyttelijöillä on erikseen sovittu kierto kesäteatterimme vuoksi ja siksi on tapauskohtaista, ketkä vakituisista näyttelijöitä ovat käytössä milläkin tuotantopaikalla. Ville Mäkelä ja Jussi Kärkkäinen suunnittelevat kaikki vuoden kolmen ensi-iltaa. Erillinen videosuunnittelija voidaan palkata tapauskohtaisesti.

Helsinginkadun näyttämöllä on 337 katsojapaikkaa. Sinne tuotetaan kaksi ensi-iltaa vuodessa ja näytelmiä esitetään keskimäärin 37 kertaa kaudessa. Ensi-illat ovat lokakuussa ja helmikuussa.

Suomenlinnan kesäteatterissa on 541 katsojapaikkaa. Ensi-ilta on kesäkuun puolessavälissä ja näytelmää esitetään keskimäärin 45 kertaa kesän aikana. Ryhmäteatteri tekee yhteistyötä myös Uuden näytelmän toimiston, UNTOn kanssa. Vuoden 2022 alusta alkanutta yhteistoimintaa kehitetään jatkuvasti.

UNTO

UNTO (Uuden Näytelmän Toimisto) on Helsingin kaupungin, KOM-teatterin, Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Teatteri Viiruksen rahoittama dramaturginen yksikkö. Kaksivuotista suunnittelukautta (2022–2024) vetävät dramaturgi-näytelmäkirjailijat Antti Hietala ja Elina Snicker.

UNTOn työn ytimessä on laadukkaiden kotimaisten kantaesitystekstien saattaminen em. teattereiden näyttämöille ja taiteellisten prosessien tukeminen teattereissa. UNTO toimii myös siltana freelancer- tekijöiden ja teattereiden välillä.

UNTOn toimisto sijaitsee Ryhmäteatterilla:

Läntinen Brahenkatu 2, 3. krs
00510 Helsinki

Unto.toimisto@gmail.com

Antti Hietala

040-5238667

Elina Snicker

050-5441977