David Farr - Juha Kukkonen

Robin Hoodin sydän

Ryövärin rakkaustarina

Kuva näytelmälle Robin Hoodin sydän Kuva näytelmälle Robin Hoodin sydän

Ryhmäteatterin uusi, tuore tulkinta kansantarujen Robin Hoodista vie ikiaikaan, jossa rajaton ahneus synnyttää uuden aatelin. On palattu feodaaliajan arvoihin. Kansa kituuttaa lääninherrojen tiluksilla, ihmisiä tuomitaan lainsuojattomiksi vähäisistä syistä ja lainsuojattomista muodostuneet rosvokoplat kylvävät ympärilleen kaaosta, epäjärjestystä ja kuolemaa. Lainsuojattomaksi on ajautunut myös Robin Hood. Tämä itsekeskeinen nuori macho ryöstää rikkailta, mutta ei jaa ryöstösaalistaan köyhille, vaan pitää rikkaudet itsellään. Tätä Robinia kansa kavahtaa jopa enemmän kuin sydämetöntä sijaishallitsija Juhanaa, joka on alistanut maan hirmuhallinnon alle.

Marion-neidon tehtäväksi jää puolustaa köyhiä ja vakuuttaa Robinille, että hänen on kuunneltava sydäntään, jos maa aiotaan pelastaa. Robin ei kuitenkaan ole helposti vakuutettavissa ja hän joutuu oppimaan monta läksyä suvaitsevaisuudesta ja heikomman puolustamisesta ennen kuin rakkaus murtaa kovan ulkokuoren.

Näytelmän on kirjoittanut David Farr. Suomennoksesta, sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Ryhmäteatterin Juha Kukkonen. Hänen käsialaansa oli myös kesän 2012 Peter Pan, joka hurmasi sankoin joukoin Suomenlinnaan saapuneet lapset ja aikuiset.

Kirjoittanut

David Farr

Suomennos, sovitus ja ohjaus

Juha Kukkonen

Rooleissa

Chike Ohanwe (TeaK)

Maija Koivisto (TeaK)

Konsta Mäkelä

Aarni Kivinen

Sirja Sauros

Juha Suihko

Mikko Penttilä (TeaK)

Juha Pulli (TeaK)

Anna-Riikka Rajanen (TeaK)

Vesa Virri

Lavastus

Janne Siltavuori

Pukusuunnittelu

Niina Pasanen

Valosuunnittelu

Helmi Hopea

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Musiikki

Jukka Hannukainen

Jussi Kärkkäinen

Maskeeraus

Riikka Virtanen

Taistelukoreografia

Oula Kitti