Roland Schimmelpfennig

Peggy Pickit näkee Jumalan kasvot

Kuva näytelmälle Peggy Pickit näkee Jumalan kasvot Kuva näytelmälle Peggy Pickit näkee Jumalan kasvot

Se oli täydellinen katastrofi. Totaalinen katastrofi.

Liz ja Frank ovat kutsuneet Carolin ja Martinin kotiinsa illalliselle. Pariskunnista toinen on työskennellyt viimeiset vuodet lääkäreinä avustustyötehtävissä globaalissa etelässä, josta ovat palanneet aloittamaan elämänsä läntisessä kotimaassaan. Toinen on sillä aikaa rakentanut turvallisen elämän autotalleineen ja ylellisyyksineen.

Pöytä on katettu kauniisti, on itsevalmistettua ruokaa ja loputtomasti viiniä. Illan edetessä jälleennäkemisen riemu kääntyy kuitenkin vertailun ja mittailun lomassa suruksi ja kauhuksi.

Kaikki se, mitä koitetaan pitää oman tietoisuuden ulkopuolella, valuu vääjäämättömästi turvallisen kodin sisätiloihin ja henkilöiden mielenmaisemiin. Kenellä on oikeus puuttua asioiden tilaan ja millä motiiveilla näihin toimiin ryhdytään? Kenellä on oikeus laukoa totuuksia ja leikkiä Jumalaa yltäkylläisen ja viinin täyteisen illallisen äärellä?

Palkittu näytelmäkirjailija ja ohjaaja Roland Schimmelpfennig kirjoitti hykerryttävän tragikoomisen Peggy Pickit sieht das Gesicht Gottes / Peggy Pickit sees the face of God -näytelmänsä tilaustyönä torontolaiselle teatteri Volcanolle vuonna 2010 osana teatterin trilogiaa, joka käsitteli Afrikan ja lännen välisiä siteitä. Ryhmäteatterissa nähdään Simo Lylyn suomennos näytelmästä.

Suomennos

Simo Lyly

Ohjaus

Jarno Kuosa

Rooleissa

Minna Suuronen

Robin Svartström

Meri Nenonen

Jarkko Pajunen

Lavastaja

Milja Aho

Valosuunnittelija

Ville Mäkelä

Äänisuunnittelija

Jussi Kärkkäinen

Pukusuunnittelija

Liisa Pesonen

Maskeerauskonsultaatio

Ia Luhtanen