Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä

Päällystakki

Kuva näytelmälle Päällystakki Kuva näytelmälle Päällystakki

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän uusi näytelmä Päällystakki on moderni uudelleentulkinta Nikolai Gogolin legendaarisesta kertomuksesta, jota pidetään yleisesti eräänä maailman-kirjallisuuden vaikutusvaltaisimmista novelleista sekä absurdin komiikan, fantasian ja realismin uranuurtajana. Sen laskoksista tunnustivat olevansa kotoisin niin Dostojevski kuin Turgenevkin.

Sympaattinen, mutta rahavaikeuksiin ajautunut ja työpaikalla väheksytty pankkivirkailija Akaki Akakijevitš päättelee, että avain hänen henkilökohtaiseen onneensa on uusi, käsintehty päällystakki. Kohtalokas päätös johtaa Akaki Akakijevitšin hämmästyttävälle seikkailulle halki suomalaisen työelämän huononemisen ja kansainvälisen talouden yhä oudommaksi käyvien käänteiden – aina kohti oman olemassaolonsa ydintä.

Päällystakki on virtuoosimaista komiikkaa ja traaginen puheenvuoro ihmisen osattomuudesta maailmassa, jonka lait ja toimintaperiaatteet ovat muuttuneet käsittämättömiksi – sekä ihmisen sammumattomasta tarpeesta etsiä onnea ja rakkautta.

Käsikirjoitus

Esa Leskinen

Sami Keski-Vähälä

Ohjaus

Esa Leskinen

Rooleissa

Martti Suosalo

Taisto Oksanen

Sanna-Kaisa Palo

Tuomas Rinta-Panttila

Minna Suuronen

Armi Toivanen

Puvustus- ja lavastussuunnittelu

Janne Siltavuori

Valosuunnittelu

Tomi Tirranen

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Maskeeraussuunnittelu

Tuija Luukkainen