William Shakespeare

Kuten haluatte

Kuva näytelmälle Kuten haluatte Kuva näytelmälle Kuten haluatte

Koko maailma on näyttämö, ja miehet sekä naiset siinä vain näyttelijöitä. He käyvät sisään ja taas lähtevät, ja yksi ihminen voi aikaansa tehdä monta roolia, näytöksinään seitsemän ikäkautta.

Herttua Fredrikin kaapattua vallan, vallitsee hovissa väkivalta ja pelko. Serkukset Rosalinda ja Celia lähtevät sukkelasanaisen narrinsa kanssa maanpakoon Ardenin metsään. Myös Rosalindan rakkaus, Orlando, karkotetaan. Rakastuneet kohtaavat jälleen, mutta tällä kertaa Rosalinda on pukeutunut paimenpojaksi nimeltä Ganymedes.

Puiden rungot täyttyvät rakkausrunoista, laulut raikuvat nuotiotulilla ja taivas on korkea ihmisen ajatella elämäänsä ajan alati muuttuvassa virrassa.

Kuten haluatte on yksi Shakespearen valoisimmista näytelmistä. Tässä lämminhenkisessä musiikillisessa komediassa säkeet ja sulosoinnut täyttävät kuulijansa lämmöllä, kutsuvat antamaan anteeksi, nauramaan ja iloitsemaan. Ardenin metsässä harva asia on sitä miltä ensiksi näyttää – luonnon voima riisuu keinotekoiset julkisivut ja narrit puhuvat viisaasti siitä, mitä viisaat tekevät narrimaisesti. Ja kaiken keskellä soi monimuotoisena, sallivana ja vapaana se suurin; rakkaus.

Suomennos

Kirsti Simonsuuri

Ohjaus

Jussi Nikkilä

Näyttämöllä

Santtu Karvonen

Minna Suuronen

Joel Hirvonen

Susanna Hyvärinen (TeaK)

Eeva Kaihola (TeaK)

Hannu Kivioja

Vilma Sippola (Näty)

Marketta Tikkanen

Miiko Toiviainen

Anna-Sofia Tuominen

Mila Laine (muusikko)

Lavastaja

Janne Siltavuori

Säveltäjä

Mila Laine

Valosuunnittelija

Ville Mäkelä

Pukusuunnittelija

Saija Siekkinen

Äänisuunnittelija

Jussi Kärkkäinen

Maskeeraussuunnittelija

Riikka Virtanen

Koreografi

Mirva Mäkinen

Tarpeistonvalmistaja

Lotta Heikkinen