Hotakainen - Kukkonen

Jumalan sana

Kuva näytelmälle Jumalan sana Kuva näytelmälle Jumalan sana

Me pelkäämme sitä, mitä emme voi nähdä. Me toivomme sitä, mitä ei voi saada. Me kaipaamme jotain, mutta emme osaa sanoa mitä. Peloissa, toiveissa ja haluissa olemme kuin markkinavoimat, siksi on kummallista, että emme osaa elää niiden kanssa, vaan pelkäämme niitä, tai lähinnä niiden reaktioita.

Suorasanaisen, mutta julkisuutta karttavan markkinatalouden puolustajan Jukka Hopeaniemen (Santtu Karvonen) on päästävä nopeasti Lapista Helsinkiin suoraan uutislähetykseen, johon hän jostain syystä on lupautunut. Vallitsevassa tilanteessa ainoa keino päästä ajoissa lähetykseen on hänen edesmenneen isänsä entisen autokuskin Armas Kallion (Robin Svartström) ajama Jaguar. Pitkällä ja pimeällä matkalla Suomen halki ennättää kuunnella Bob Dylania ja Lucinda Williamsia, mutta myös kohdata itsensä – halusi sitä tai ei.

Juha Kukkosen dramatisoima ja ohjaama Jumalan sana on visuaalinen ja nokkela esitys matkasta oman pään sisään. Näytelmä perustuu vapaasti Kari Hotakaisen samannimiseen vuonna 2011 julkaistuun romaaniin.

Dramatisointi ja ohjaus

Juha Kukkonen

Näytelmä perustuu vapaasti Kari Hotakaisen samannimiseen vuonna 2011 julkaistuun romaaniin
Rooleissa

Santtu Karvonen

Robin Svartström

Minna Suuronen

Saara Kotkaniemi

Antti Heinonen

Lavastaja

K Rasila

Valosuunnittelija

Ville Mäkelä

Äänisuunnittelija

Jussi Kärkkäinen

Pukusuunnittelija

Ninja Pasanen

Koreografi

Janina Rajakangas

Valokuvat

Mitro Härkönen