Holma - Petterson

Johtaja

Kuva näytelmälle Johtaja Kuva näytelmälle Johtaja

Syksyllä Teatteri Takomossa ja joulukuussa Ryhmäteatterissa täysille saleille esitetystä Johtajasta lisänäytöksiä maalis-huhtikuun taitteessa!

Johtaja on Akse Petterssonin ohjaama monologiesitys. Näyttämöllä käsikirjoittaja-näyttelijä Antti Holma. Johtaja kantaesitettiin elokuussa 2012 Teatteri Takomossa.

Johtaja nostaa esille yllättäviä tapoja, joilla valta kytkeytyy arkipäivään, ajatuksiin ja yhteiskunnan rakenteisiin. Lavalla käsikirjoittaja-näyttelijä Antti Holma hyppää muun muassa nunnan, liskon, diivan, oopperalaulajan ja Hitlerin nahkoihin. Videolta nähdään hämmentävän aito Kirsti Paakkanen -imitaatio.

Johtaja on kuvaelma siitä miten valta leijailee. Se on syntynyt tarpeesta hahmottaa vallantunnetta ja ymmärtää sitä järjestystä, jossa jonkun osa on johtaa ja jonkun tulla johdetuksi. Se on yritys nähdä diktaattorin sydämeen.
Mukana myös musiikkia, väkivaltaa ja seksiä.

Lainaukset arvosteluista:

Antti Holma on mielestäni tämän hetken kiinnostavimpia miesnäyttelijöitä. Hänellä on erikoislaatuinen karisma, jossa yhdistyvät herkkyys, jännittävä huumori ja arvaamattomuus. Kaiken kaikkiaan Johtaja on tämän kauden kiinnostavimpia esityksiä.

Martti Mäkelä / Skenet 6.9.2012

Kirjoittaja-näyttelijä ei julista, paasaa tai kritisoi, vaan näyttää ja kysyy. Monet kysymyksistä jäävät mietityttämään pitkäksi aikaa.

Aino Salonen / Teatteri & Tanssi 6 / 2012
Käsikirjoitus

Antti Holma

Ohjaus

Akse Petterson

Näyttämöllä

Antti Holma