Agatha Christie – Ken Ludwig

Idän pikajunan arvoitus

Kuva näytelmälle Idän pikajunan arvoitus Kuva näytelmälle Idän pikajunan arvoitus

Tänä kesänä Hyvän omantunnon linnakkeen muurien suojissa lumivyöry suistaa Istanbulista Pariisiin matkalla olevan luksusjunan raiteiltaan ja yksi junan matkustajista löytyy murhattuna. Tapausta selvittää vahatuista viiksistään, kävelykepistään ja harmaista aivosoluistaan tunnettu pikkutarkka ja säntillinen salapoliisi Hercule Poirot (Kristo Salminen).

Poirotille selviää pian, että jokaisella matkustajalla on vedenpitävä alibi, mutta myös jotain salattavaa. Erilaisia johtolankoja löytyy tutkinnan aikana, mutta tapaus tuntuu silti jopa kokeneesta Poirotista olevan aina vain solmuisempi. Kun tapahtumien todellinen kulku lopulta selviää, kohtaa Poirot ennakoimattoman sekä uransa suurimman ja vaikeimman moraalisen kysymyksen.

Agatha Christie (15.9.1890 – 12.1.1976) on William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija, joka tunnetaan parhaiten dekkareistaan sekä luomistaan etsivähahmoista, Hercule Poirotista ja Neiti Marplesta. Christien kirjalliselle tyylille on ominaista kerronnan selkeys, taidokkaasti punotut juonet ja yllättävät loppuratkaisut. Suomenlinnan kesäteatterissa onkin luvassa yksi historian taidokkaimmin kirjoitettu sekä silmiä hivelevä jännitysnäytelmä, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti!

Agatha Christien romaanin pohjalta sovittanut

Ken Ludwig

Suomennos

Laura Raatikainen

Ohjaus

Juha Kukkonen

Rooleissa

Minna Suuronen

Joel Hirvonen (TeaK)

Kristo Salminen

Johanna Kokko

Sara Paavolainen

Helena Vierikko

Asta Sveholm (TeaK)

Lasse Viitamäki

Jari Virman

Toni Wahlström

Tuulia Eloranta/Jutta Järvinen

Lavastus

Janne Siltavuori

Pukusuunnittelu

Ninja Pasanen

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Valosuunnittelu

Ville Mäkelä

Rekvisiitan suunnittelu

Viivi Kuusimäki

Maskeeraussuunnittelu

Pia Mikkonen

Ensi-ilta

11.6.2018

Esityksen kesto

Noin 2 tuntia ja 40 minuuttia sisältäen väliajan