Jonna Wikström

FOMO - Fear Of Missing Out

Kuva näytelmälle FOMO - Fear Of Missing Out Kuva näytelmälle FOMO - Fear Of Missing Out

RyhmisNuorten musikaali ammentaa inspiraatiota tasan 25 vuotta sitten Svenska Teaternista esitetystä Hype-musikaalisensaatiosta. Hype oli 1990-luvun ajankuva, siksi esityksen teemoja on päätetty tuoda nyt tähän aikaan soveltuvaksi. Samalla Jonna Wikströmin ohjaus ja sovitus tarkastelee, miten maailma nuorten keskuudessa on muuttunut 25 vuodessa.

RyhmisNuoret osallistuvat omalla henkilökohtaisella materiaalilla esityksen sisältöön. Lisäksi lähdeaineistona on käytetty Liv Strömquistin kirjaa Kielletty hedelmä sekä Antti Kivijärven, Tuija Huukin ja Lunabba Harryn toimittamaa kirjaa Poikatutkimus. Puheenaiheiksi musikaalissa nousee niin sukupuoliroolit, ihastuminen kuin myös huumeet ja kiusaaminen. Esitystä tukee EU-rahoitteinen ja Fingon organisoima Frame, Voice, Report! -hanke.

”Tää on Radio F eli FOMO. Meil on mikki auki täällä ja tänne saa anonyymisti tulla vaan puhuu ja purkaa. Näin yritetään päästä selville siitä, mitä tää elämä on. Niinku mitä me ajatellaan, siis me nuoret.”

Hypen alkuperäisestä käsikirjoituksesta vuonna 1994 vastasivat Hasse Moring ja Stefan Randström. Esityksen ohjasi Ville Sandqvist. Koreografiasta vastasi Marco Bjurström ja puvustuksesta Jarkko Valtee. Tuottajina Niklas Rosström ja Wille Wilenius.

Ohjaus ja sovitus

Jonna Wikström

Lavastus ja pukusuunnittelu

Paula Koivunen

Äänisuunnittelu ja musiikin sovitus

Markus Bonsdorff

Koreografi

Soile Ojala

Valosuunnittelu

Mia Jalerva

Videosuunnittelu

Tytti Junna ja Suvimarja Halmetoja

Ohjaajan assistentit

Siiri Karjula ja Lasse Viitamäki

Tuottaja

Noora Lattunen

Lauluopetus

Anna Suoninen

Näyttämöllä

Nea Hokkanen, Edit Viljamaa, Matias Löfberg, Myrsky Virmavirta, Iida Lampela, Saana Miettinen, Siru Summanen, Sara-Inari Pohjonen, Marie Vilkki, Jesse Gyllenbögel, Saggad Muhammed, Milana Novokmet, Janette Hirvonen, Anastassia Suhhareva, Masha Suhhareva, Zaher Husseini, Javid Panahi ja Anna Burakova