Esa Leskinen & Sami Keski-Vähälä

Mielipuolen päiväkirja

Kuva näytelmälle Mielipuolen päiväkirja Kuva näytelmälle Mielipuolen päiväkirja

Olen viime aikoina alkanut nähdä ja kuulla asioita, joita kukaan muu ei ole aikaisemmin nähnyt eikä kuullut.

Putkonen on tuiki tavallinen toimistorotta, jonka parhaat kaverit ovat printteri ja kopiokone. Vaikka hän on ainakin omasta mielestään erinomainen työntekijä ja ylivoimainen excel-osaaja, työpaikalla hänen kykyjään ei arvosteta ja rakkausrintamallakin on viimeiset parikymmentä vuotta ollut melko hiljaista. Tästä huolimatta Putkonen jaksaa sitkeästi unelmoida menestyksestä ja paremmasta elämästä.

Yllättävä ja kieltämättä epätodennäköinen pesti kansainvälisen suuryrityksen toimitusjohtajana kuitenkin muuttaa Putkosen elämän outoon ja ennalta arvaamattomaan suuntaan. Putkonen joutuu pian huomaamaan, että globaalissa kilpailuyhteiskunnassa kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä päällepäin näyttää. Kumpi loppujen lopuksi on hullumpi, Putkonen vai maailma?

Mielipuolen päiväkirja on Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen uusi näytelmä, joka perustuu vapaasti Nikolai Gogolin kertomuksiin Nenä ja Hullun päiväkirja. Esitys on tragikomedia arvostetuksi ja rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa, jossa ihmisen koko elämä tuntuu muuttuneen ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Esitys on osa Ryhmäteatterin Gogol-trilogiaa, jonka ensimmäinen osa oli vuonna 2009 esitetty Päällystakki.

Näyttelijä Vesa Vierikko viettää näytelmän myötä 35-vuotista taiteilijajuhlaa.

Käsikirjoitus

Esa Leskinen

Sami Keski-Vähälä

Ohjaus

Esa Leskinen

Rooleissa

Vesa Vierikko

Minna Suuronen

Robin Svartström

Taisto Oksanen

Valosuunnittelu

Tomi Tirranen

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Kuvasuunnittelu

Mika Haaranen

Lavastus ja pukusuunnittelu

Janne Siltavuori

Maskeeraus

Riikka Virtanen