Aino Pennanen & Riikka Oksanen

Valeäidit

Kuva näytelmälle Valeäidit Kuva näytelmälle Valeäidit

Valeäidit – Komedia ihmisistä myyttisen äitiyden varjossa

Tää uusperhebuumi on lasten kannalta kestämätön. Meidän lapsia kasvattaa tälläkin hetkellä täysin näkymätön ja huolestuttavalla vauhdilla kasvava joukko ihmisiä, jotka toimii varjoissa yhteiskunnan ulkopuolella.

Vannoutuneesti lapsettoman Liisan arki mullistuu, kun hän tapaa Eeron, jolla on viisivuotias tytär Alanis. Liisa muuttaa Eeron ja vuoroviikoin Eerolla asuvan Alaniksen kotiin ydinperhenormatiiviselle Muksulan asuinalueelle.

Leikkipuistossa Liisa tutustuu superäiteihin, jotka olettavat Liisan olevan Alaniksen äiti. Kun superäidit pyytävät Liisaa allekirjoittamaan lakialoitteen, jossa vaaditaan uusperheiden kieltämistä, Liisa ei uskalla sanoa, että on todellisuudessa vain Isän Tyttöystävä. Liisasta tulee valeäiti.

Valeäitiys osoittautuu hyödylliseksi uudella työpaikalla, jossa hoivaavaa isyyttä harjoittava Niilo kilpailee Liisan kanssa lapsiperheiden ajanhallintaa helpottavan sovellusprojektin johtajuudesta.

Pian Liisa kuitenkin huomaa, ettei kaikki ole kuten Muksulan ennakkomarkkinoinnin havainnekuvissa.

Aino Pennasen kirjoittama ja Riikka Oksasen ohjaama Valeäidit on komedia todellisuudesta, jossa perheiden monimuotoisuus uhkaa maailmanjärjestystä.

Käsikirjoitus

Aino Pennanen

Käsikirjoituksen tekstidramaturgi

Riikka Oksanen

Ohjaus

Riikka Oksanen

Rooleissa

Santtu Karvonen

Robin Svartström

Pia Andersson

Miro Lopperi

Eeva Soivio

Lavastussuunnittelu

Fabian Nyberg

Valosuunnittelu

Ville Mäkelä

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen

Pukusuunnittelu

Tiina Kaukanen

Graafinen suunnittelu

Antti Jäderholm