Mika Myllyaho

Harmonia

Kuva näytelmälle Harmonia Kuva näytelmälle Harmonia

Harmonia on jatkoa suosituille näytelmille Paniikki (2005) ja Kaaos (2008) ja se on trilogian viimeinen osa. Paniikin kolme miestä ja Kaaoksen kolme naista ovat nyt vaihtuneet kahdeksi mieheksi ja yhdeksi naiseksi.

Myllyaho on käsitellyt näytelmäsarjassaan peruskysymyksiä: Miten pitäisi elää? Miten käsitellä omia pelkojaan? Mistä nousee henkilökohtaiset aggression tunteet? Samalla näytelmät ovat käsitelleet ystävyyttä ja rakkautta.

Harmonia pohtii intohimoa ja ristiriitoja joita se aiheuttaa. Samalla Harmonia asettaa kysymyksen: Miten elää niin, että ilmaa menee hengittäessä yhtä paljon sisään kuin sitä tulee ulos ja mitä tapahtuu jos tämä harmonia menee epäkuntoon ja mikä sen laittaa epäkuntoon.

Harmonia kertoo samalla teatterista. Päähenkilö haluaa tehdä elämänsä parhaan esityksen ja laittaa kaiken sen varaan. Hän uskoo, että on olemassa se teos, jonka jälkeen ei enää tarvitse tehdä lisää, koska kaikki on kerrottu ja sanottu. Mutta sen tekemiseen tarvitaan kaikki parhaat ideat, sekä energia mikä on käytettävissä.

Harmonia on rankka komedia työstä ja sen merkityksestä ihmiselle. Työ on usein arvo, joka määrittää ihmistä. Minkä arvoinen on ihminen joka ei tee mitään? Onko hän tarpeeton? Harmonia kertoo myös työuupumuksesta, sekä siitä hinnasta jonka ihminen joutuu maksamaan, jos työ ajaa oman terveyden ohitse.

Ohjaus ja käsikirjoitus

Mika Myllyaho

Rooleissa

Kari Heiskanen

Juha Kukkonen

Tiina Lymi

Puvustussuunnittelu

Siru Kosonen

Lavastussuunnittelu

Eliisa Rintanen

Valosuunnittelu

Jyrki Sinisalo

Äänisuunnittelu

Jussi Kärkkäinen