Teatterin oma lipunmyynti on suljettu perjantaina 12.7. ja perjantaina 26.7.

Lippuja esityksiimme Ticketmasterista 24/7!

Cervantes - Kukkonen

Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Ensi-ilta 8.6.2024

Kuva näytelmälle Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio Kuva näytelmälle Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Cervantes - Kukkonen

Suomenlinnan Don Quijote ja tragikoomillinen transformaatio

Ensi-ilta 8.6.2024

Kesän 2024 sekopäisin ja sympaattisin seikkailu tapahtuu Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeen muurien sisällä, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskat niskassa ja miekat tanassa ratsastaen.

Miguel de Cervantesin (1547-1616) kahtena niteenä vuosina 1605 ja 1615 ilmestynyt romaani loi perustan koko länsimaiselle romaanitaiteelle. Juha Kukkosen dramatisointi ja ohjaus tuo tämän ajattoman klassikkoteoksen uuteen valoon ja vie sen parodisen tyylin aivan uusille kierroksille.

Anna Krogerus

Lemminkäisen äiti

Kantaesitys 4.10.2024

Kuva näytelmälle Lemminkäisen äiti Kuva näytelmälle Lemminkäisen äiti

Anna Krogerus

Lemminkäisen äiti

Kantaesitys 4.10.2024

Anna Krogeruksen uusi kotimainen kantanäytelmä Lemminkäisen äiti on näytelmä ihmisistä, jotka pakenevat. Kuka sotaa, kuka kodin mykkää ilmapiiriä, kuka tulevaisuuden synkkiä näkymiä, kuka omaa riittämättömyyden tunnettaan tai kuoleman hipaisua.

Lemminkäisen äiti kertoo heistä, jotka eivät pakovauhdissa enää pysy. Heistä, jotka tekonivelistä ja ihoa nuorentavista voiteista huolimatta, kummallista kyllä, vanhenevat ja kuolevat. Heistä, jotka menivät rikki liian suurten vaatimusten paineesta tai sodan sirpaleista jo aivan liian nuorina. Heistä jotka vielä juoksevat mutta eivät enää voi olla kuulematta oman sisimpänsä kuiskauksia.

Lemminkäisen äiti on tragikoominen triptyykki, joka ensin irvailee arkisen ahdinkomme kustannuksella häpeämättömästi ja sitten pakottaa pysähtymään ja kysymään kysymykset, jotka mieluummin hukuttaisimme lempparisarjan uuteen tuotantokauteen.

Pysähtyminen on kivuliasta. Erityisesti jos pysäyttää täydestä vauhdista päin seinää. Joskus muuta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa ohjelmistostamme, lipputarjouksista ja ajankohtaisista uutisista ensimmäisten joukossa.

Instagram