Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Tulevat näytökset

Jumalan sana

Jumalansana_pieni

Ryhmäteatteri

Vuonna 1967 perustettu Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ryhmämuotoinen ammattiteatteri. Ryhmäteatterilla on 320-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kalliossa sekä 519-paikkainen (kesällä 2020 paikkoja 180-196) katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. Ryhmäteatteri on yksi Suomen suurimmista ei-laitosteattereista ja aktiivinen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimija.

Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sen sydäntä lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit.

Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Se on yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Ryhmäteatteri uskoo avoimesti, että tasa-arvoinen maailma on mahdollinen.

Näyttämöt

Helsinginkadun näyttämö

Helsinginkatu 25
00510 Helsinki.

Helsinginkadun näyttämö on ollut käytössämme vuodesta 2007. Katsomo on numeroimaton.

Asiakaspysäköintiä ei ole. Maksullinen pysäköinti on sallittu Helsinginkadulla ja Kirstinkadulla. Suosittelemme teatterille saapumista julkisilla liikennevälineillä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Avaa kartta »

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo numeroitu ja linnake kokonaan katettu. Vuonna 2021 myynnissä on vain 30% katsomon kapasiteetista turvavälien vuoksi.

Avaa kartta »


SAAPUMINEN SUOMENLINNAAN

Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla ja JT-Linen vesibussilla.

HSL:n lautalla lauttamatka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 15 minuuttia. Kauppatorilta lautta lähtee torin itälaidalta, Presidentin­linnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla, josta kesäteatterille kävelee 10-15 minuuttia.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Lautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Kesäisin lippuja myydään Kauppatorin lautta­terminaalin myyntipisteessä. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja

JT-Linen vesibussilla Kauppatorilta Suomenlinnaan matka kestää noin 25 minuuttia. Vesibussi lähtee Kauppatorin Kolera-altaalta, Esplanadin puiston puoleisesta päästä. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Tykistölahden laiturista ja pysähtyy myös Kuninkaanportilla. Tykistölahden laiturilta teatterille kävelee noin 5-10 minuutissa. Osa vesibussi­vuoroista pysähtyy Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Vesibussiliput voi ostaa JT-Linen verkkokaupasta, Kauppatorin lipunmyynti­kioskista tai suoraan vesibussista. Huomioithan, että verkkokaupassa myydään ainoastaan meno-paluulippuja. Yhdensuuntaisia lippuja voi ostaa Kauppatorin lipunmyynti­kioskista ja suoraan aluksista. Meno-paluu/päivälippu Suomenlinnaan maksaa 8 euroa ja yhdensuuntainen lippu 4 euroa aikuiselta

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Esityksen jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Tykistölahden laiturilla, joka ajaa suoraan Kauppatorille, kun matkustajat ovat kyydissä. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun, jonka hinta on 4 euroa.

Suomenlinnaan voit saapua myös omalla veneellä

Esteettömyys

HELSINGINKATU

Helsinginkadun näyttämöllä on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

V65 -porrasnostin (max. 260 kg) on takaovella Läntisen Brahenkadun puolella. Saapuessasi teatterille ilmoittaudu narikkaan, jolloin ohjeistamme henkilökunnan takaovella sinua vastaan. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Teatterin yleisölämpiö on esteetön, ja tilasta löytyy inva-WC.

Teatterilta löytyy Sennheiserin induktiosilmukoita käytettäväksi oman kuulokojeen kanssa. Kysy silmukoita lainaksi esityksen ajaksi teatterin kahviobaarista.

Tulkit voivat sopia tekstin lukemisesta ja esityksen näkemisestä etukäteen tuottajan kanssa. Pyrimme järjestämään mahdollisimman hyvät olosuhteet tulkeille ja asiakkaalle olosuhteidemme ja resurssiemme puitteissa.

SUOMENLINNA

Suomenlinnassa on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

Kun saavut teatterin luokse, ilmoittaudu teatterin kahviobaarin henkilökunnalle. Henkilökunta päästää sinut seurueesi kanssa sisälle linnakkeeseen ennen muita. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Turvavälien pitämisen vuoksi avustajalle paikka järjestyy erillisellä tuolila pyörätuolissa olevan viereen, ei katsomoon.

Suomenlinna on osin haasteellinen paikka liikkumisesteisille. Linnoituksen tiet on päällystetty joko kivellä, soralla tai hiekalla. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää kokonaan. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista, joten pyörätuolilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. Myös sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen ja liukkauteen.

Linnoituksen sinistä pääreittiä myötäilee hieman helppo­kulkuisempi reitti, jota kulkemalla esimerkiksi pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuva voi välttää osan hankalista paikoista. Pyörätuoli­reittiä ei ole opastettu erikseen maastossa, mutta reitin kartan voi tulostaa itselleen.


HSL:n lauttojen saavutettavuus

Lautan lähtöpaikka on Kauppatorin itälaidalla Presidentinlinnan kohdalla. Suomenlinnassa lautta lähtee Ison Mustasaaren päälaiturista.

Suomenlinnaan liikennöivien lauttojen terminaalirakennusta lähinnä olevat pysäköintipaikat sijaitsevat Kauppatorilla. Liikkumisesteisille varattuja esteettömiä autopaikkoja ei ole. Torin kiveys tekee pyörällisen apuvälineen kanssa liikkumisesta haasteellista.

Lippuautomaatit sijaitsevat Kauppatorilla terminaalirakennuksen ulkopuolella ja Suomenlinnassa päälaiturilla. Kaikki lippuautomaatit ovat korkeita pyörätuolia käyttäviä tai lyhytkasvuisia henkilöitä ajatellen. Kesäkuukausina lipun voi ostaa Kauppatorilla myös terminaalirakennuksen lipunmyyntipisteestä. Kauppatorilla sijaitsevassa terminaalirakennuksessa on istuimia.

Suomenlinna II-, Suokki- ja Tor-lauttoihin kuljetaan luiskaa pitkin. Esteettömin kulkuyhteys Suomenlinnaan on matkustajalautta Suomenlinna II. Ovet avautuvat nappia painamalla, ja kynnykset autokannen ja matkustamon välillä ovat matalat. Matkustamossa on vapaata tilaa pyörätuolille, mutta ei erikseen merkittyjä paikkoja liikkumisesteisille tai pyörätuolin kiinnitysmahdollisuutta. Lautoilla ei ole esteettömiä wc-tiloja.

JT-Linen vesibussin saavutettavuus

Vesibussin lähtöpaikka on Kolera-altaalla Kauppatorilla, Esplanadin puiston puoleisessa päässä. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Suomenlinnakeskuksen laiturista ja pysähtyy myös Kuninkaanportilla. Osa vesibussivuoroista pysähtyy myös Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Pyörätuolilla pääsy vesibusseihin kulkusiltaa pitkin vaihtelee veden korkeuden mukaan. Avustajaa tarvitaan. Silta on ahdas, eikä kulku vesibusseihin onnistu sähköpyörätuolilla.

Suomenlinnakeskuksen vesibussilaiturille pääsee pyörätuolilla, mutta luiska on jyrkkä (kiinteän osan jyrkimmän kohdan kaltevuus 15 %). Luiskan alaosan kaltevuus vaihtelee veden korkeuden mukaan. Kuninkaanportin vesibussilaiturille ei portaiden vuoksi pääse pyörätuolilla.

Suosittelemme pyörätuolia käyttäville henkilöille HSL:n lauttaa.

Huoltolautan saavutettavuus

Huoltolautan kannelle on esteetön kulku, mutta matkustamotilat ovat ahtaat. Ovet ovat kapeat ja kynnykset korkeat. Matka-aika on kuitenkin niin lyhyt, että sen voi istua autossa.

Päälaiturin saavutettavuus Suomenlinnassa

Suomenlinnan päälaiturin yhteydessä on katos, jossa voi odottaa lauttaa sateelta suojassa. Lauttarannassa sijaitsevassa Rantakasarmissa on lautan odotustila, josta löytyy myös esteetön yleisö-wc. Rantakasarmin sisäänkäynnillä on luiska.

Päälaiturin lippuautomaattien käyttöpainikkeet ja näyttö ovat korkealla. Matkalipun voi ostaa myös puhelimella; ohjeet löytyvät lippuautomaattien luota.


Kahvio

Helsinginkadun näyttämö
Kahvio-baari aukeaa tuntia ennen näytösten alkua ja palvelee myös väliajalla. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortit, Visa Electron, Debit - ja Credit -kortit sekä Mastercard Maestro, Debit- ja Credit-kortit.

Alakerrassa on isompi myyntipiste, josta saa muun muassa kahvia/teetä/kaakaota, pullaa ja pasteijoita, viinejä, olutta, siideriä, limuja sekä väkeviä, kuten konjakkia, rommia ja jaloviinaa.

Yläkerrassa lipunmyyntitiskin yhteydessä tuntia ennen ennen esitystä sekä väliajalla toimii viinibaari. Viinibaarista saa nimensä mukaisesti vain viinejä.

Tilojen pienuudesta johtuen otamme rajoitetusti vastaan väliaikatilauksia emmekä valitettavasti pysty toteuttamaan kaikkia toiveita ja tiedusteluja. Lähtökohtaisesti tilauksia ei voida järjestää alla 10 hengen ryhmille. Lisätietoja kahvio(at)ryhmateatteri.fi.

Suomenlinnan kesäteatteri
Kahvio-baari avoinna tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit. Hygieniasyistä pyydämme välttämään käteisellä maksamista.

Kahvio-baarissa on A-oikeudet. Lisäksi tarjolla on kahvia/teetä/kaakaota, makkaraa, limuja, olutta, siideriä, lonkeroa sekä pientä suolaista ja makeaa.

Kahvio-baari on ulkona. Sää voi rajoittaa palveluja ja tarjontaa. Esimerkiksi kovalla tuulella emme voi turvallisuussyistä grillata makkaraa. Alueelle on rajattu anniskelualue, jossa ei saa nauttia omia alkoholijuomia. Anniskelualue on suuri ja siellä voi jokainen huolelhtia tutvallisesti turvaväleistä. Anniskelualueella ei ole penkkejä eikä pöytiä.

Anniskelualueen ulkopuolella voi nauttia omia virvokkeita.

Väliaikatarjoiluja voi tiedustella sähköpostitse kahvio(at)ryhmateatteri.fi


Ravintolat Suomenlinnassa

Adlerfelt

Suomenlinnan Tykistölahden uusi hyväntuulinen Adlerfelt kutsuu katsojat herkuttelemaan ennen tai jälkeen Suomenlinnan kesäteatterin. Ennen esitystä Adlerfeltissa kokataan ja tarjoillaan maukas kolmen ruokalajin kokonaisuus (35€) päivän raaka-aineista erikoisruokavaliot huomioiden ja myöskin esityksen jälkeen on mahdollista saada vielä iltapalaa ja/tai vaikka lasillinen. Varaukset hoituu klo 12-21.30 välille näppärästi Adlerfeltin kotisivujen kautta. Viitteeksi on hyvä laittaa "Kesäteatteri" niin osaavat odotella teitä vieraaksi ennen ja/tai jälkeen näytöksen. Infoksi kannattaa myös laittaa tietoa mahdollisista ruokarajoitteista.


Bastion Bistro

Bastion Bistro tarjoilee mutkatonta bistroruokaa tunnelmallisessa miljöössä.


Viaporin Deli

Viaporin Delistä voit tilata herkuilla täytetyn picnic-korin!

Picnic-paketti sisältää valitsemasi tuotteet valmiiksi pakattuna kylmäsäilytystä varten suunniteltuun koriin. Lisätilauksesta pakataan koriin myös kahvia sekä teetä termoksissa. Paikan päällä delissä voit täydentää koria kylmillä virvokkeilla sekä muilla delin tuotteilla.


Linna Bar

Linna Bar on Suomenlinnan paikalliskuppila.


Pizzeria Nikolai

Nikolai on Ravintola Walhallan yhteydessä toimiva pizzeria Kustaanmiekalla.


Suomenlinnan Panimo

Ravintola Suomenlinnan Panimon ruokalistan perustana ovat luonnollisesti ensiluokkaiset raaka-aineet kotimaisia pientuottajia unohtamatta.


Valimo

Valimo on ravintola, terassi ja vierasvenesatama.


Walhalla

Ravintola Walhalla on Kustaanmiekan saaren linnakkeessa sijaitseva tasokas gourmetravintola.

Walhalla tarjoaa teatterivieraille heinä-elokuussa klo 15:30-19:00 välillä päivällisen 20 % alennuksella. Teethän varauksen ennakkoon ravintolan myyntipalvelun kautta: 09 668 552 tai walhalla@ravintolawalhalla.com.


Yhteistyössä

Logo_okm
Logo_hkk
Logo_ticketmaster
Logo_laitilan

Verkkosivut


Design_by_taikalehto

© 2018 Ryhmäteatteri