Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Ryhmäteatteri

Vuonna 1967 perustettu Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ryhmämuotoinen ammattiteatteri. Ryhmäteatterilla on 337-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kalliossa sekä 519-paikkainen katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. Ryhmäteatteri on yksi Suomen suurimmista ei-laitosteattereista ja aktiivinen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimija.

Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sen sydäntä lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit.

Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Se on yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Ryhmäteatteri uskoo avoimesti, että tasa-arvoinen maailma on mahdollinen.

Näyttämöt

Helsinginkadun näyttämö

Helsinginkatu 25
00510 Helsinki.

Helsinginkadun näyttämö on ollut käytössämme vuodesta 2007. Katsomo on numeroimaton.

Asiakaspysäköintiä ei ole. Maksullinen pysäköinti on sallittu Helsinginkadulla ja Kirstinkadulla. Suosittelemme teatterille saapumista julkisilla liikennevälineillä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Avaa kartta »

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva täysin katettu näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo on numeroimaton.

Avaa kartta »


SAAPUMINEN SUOMENLINNAAN

Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla ja FRS Finlandin vesibussilla.

HSL:n lautalla lauttamatka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 15 minuuttia. Vuoden. ja vuorokauden ajasta riippuen lauttoja kulkee 1-4 tunnissa. Kauppatorilta lautta lähtee torin itälaidalta, Presidentin­linnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla, josta kesäteatterille kävelee 10-15 minuuttia.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Lautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Kesäisin lippuja myydään Kauppatorin lautta­terminaalin myyntipisteessä. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja

FRS Finlandin vesibussilla Kauppatorilta Suomenlinnaan (Tykistölahti) matka kestää noin 20 minuuttia. Vesibussi lähtee Kauppatorilta, Vanhan kauppahallin edustalla olevasta Lyypekinlaiturista. Tykistölahden laiturilta teatterille kävelee noin 5-10 minuutissa. Osa vesibussi­vuoroista pysähtyy Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Vesibussiliput voi ostaa etukäteen FRS Finlandin verkkokaupasta. Liput saa ostettua myös vesibussista. Maksattehan matkat maksukortilla,

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Klo 19 alkavien esitysten jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Tykistölahden laiturilla, joka ajaa suoraan Kauppatorille, kun matkustajat ovat kyydissä. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun. Päiväesitysten jälkeen ei ole tarjolla ylimääräistä vuoroa.

Suomenlinnaan voit saapua myös omalla veneellä.

Huomaa, että Suomenlinnassa on huonosti opasteita. Suosittelemme Suomenlinnan Digioppaan käyttöä.

Esteettömyys

HELSINGINKATU

Helsinginkadun näyttämöllä on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

V65 -porrasnostin (max. 260 kg) on takaovella Läntisen Brahenkadun puolella. Saapuessasi teatterille ilmoittaudu narikkaan, jolloin ohjeistamme henkilökunnan takaovella sinua vastaan. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Teatterin yleisölämpiö on esteetön, ja tilasta löytyy inva-WC.

Teatterilta löytyy Sennheiserin induktiosilmukoita käytettäväksi oman kuulokojeen kanssa. Kysy silmukoita lainaksi esityksen ajaksi teatterin kahviobaarista.

Tulkit voivat sopia tekstin lukemisesta ja esityksen näkemisestä etukäteen tuottajan kanssa. Pyrimme järjestämään mahdollisimman hyvät olosuhteet tulkeille ja asiakkaalle olosuhteidemme ja resurssiemme puitteissa.

SUOMENLINNA

Suomenlinnassa on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

Kun saavut teatterin luokse, ilmoittaudu teatterin kahviobaarin henkilökunnalle. Henkilökunta päästää sinut seurueesi kanssa sisälle linnakkeeseen ennen muita. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Suomenlinna on osin haasteellinen paikka liikkumisesteisille. Linnoituksen tiet on päällystetty joko kivellä, soralla tai hiekalla. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää kokonaan. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista, joten pyörätuolilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. Myös sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen ja liukkauteen.

Linnoituksen sinistä pääreittiä myötäilee hieman helppo­kulkuisempi reitti, jota kulkemalla esimerkiksi pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuva voi välttää osan hankalista paikoista. Löydät täältä lisätietietoja Suomenlinnan esteettömyydestä.


HSL:n lauttojen saavutettavuus

Lautan lähtöpaikka on Kauppatorin itälaidalla Presidentinlinnan kohdalla. Suomenlinnassa lautta lähtee Ison Mustasaaren päälaiturista.

Suomenlinnaan liikennöivien lauttojen terminaalirakennusta lähinnä olevat pysäköintipaikat sijaitsevat Kauppatorilla. Liikkumisesteisille varattuja esteettömiä autopaikkoja ei ole. Torin kiveys tekee pyörällisen apuvälineen kanssa liikkumisesta haasteellista.

Lippuautomaatit sijaitsevat Kauppatorilla terminaalirakennuksen ulkopuolella ja Suomenlinnassa päälaiturilla. Kaikki lippuautomaatit ovat korkeita pyörätuolia käyttäviä tai lyhytkasvuisia henkilöitä ajatellen. Kesäkuukausina lipun voi ostaa Kauppatorilla myös terminaalirakennuksen lipunmyyntipisteestä. Kauppatorilla sijaitsevassa terminaalirakennuksessa on istuimia.

Suomenlinna II-, Suokki- ja Tor-lauttoihin kuljetaan luiskaa pitkin. Esteettömin kulkuyhteys Suomenlinnaan on matkustajalautta Suomenlinna II. Ovet avautuvat nappia painamalla, ja kynnykset autokannen ja matkustamon välillä ovat matalat. Matkustamossa on vapaata tilaa pyörätuolille, mutta ei erikseen merkittyjä paikkoja liikkumisesteisille tai pyörätuolin kiinnitysmahdollisuutta. Lautoilla ei ole esteettömiä wc-tiloja.

FRS Finlandin vesibussien saavutettavuus

Reittiliikenteen aluksiin pääse pyörätuolilla ramppia pitkin. On syytä huomioida, että aluksissa ei kuitenkaan ole esteetöntä WC:tä. Pyörätuolilla liikkuvia asiakkaita liikennöitsijä pyytää huomioimaan, että varsinkin Lonna on haastava sähköpyörätuolille. Avustajat matkustavat vesibussissa ilmaiseksi.

Suosittelemme pyörätuolia käyttäville henkilöille HSL:n lauttaa.

Huoltolautan saavutettavuus

Huoltolautan kannelle on esteetön kulku, mutta matkustamotilat ovat ahtaat. Ovet ovat kapeat ja kynnykset korkeat. Matka-aika on kuitenkin niin lyhyt, että sen voi istua autossa.

Päälaiturin saavutettavuus Suomenlinnassa

Suomenlinnan päälaiturin yhteydessä on katos, jossa voi odottaa lauttaa sateelta suojassa. Lauttarannassa sijaitsevassa Rantakasarmissa on lautan odotustila, josta löytyy myös esteetön yleisö-wc. Rantakasarmin sisäänkäynnillä on luiska.

Päälaiturin lippuautomaattien käyttöpainikkeet ja näyttö ovat korkealla. Matkalipun voi ostaa myös puhelimella; ohjeet löytyvät lippuautomaattien luota.


Kahvio

Helsinginkadun näyttämö
Kahvio-baari aukeaa tuntia ennen näytösten alkua ja palvelee myös väliajalla. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortit, Visa Electron, Debit - ja Credit -kortit sekä Mastercard Maestro, Debit- ja Credit-kortit.

Alakerrassa on isompi myyntipiste, josta saa muun muassa kahvia/teetä/kaakaota, pullaa ja pasteijoita, viinejä, olutta, siideriä, limuja sekä väkeviä, kuten konjakkia, rommia ja jaloviinaa.

Yläkerrassa lipunmyyntitiskin yhteydessä tuntia ennen ennen esitystä sekä väliajalla toimii viinibaari. Viinibaarista saa nimensä mukaisesti vain viinejä.

Tilojen pienuudesta johtuen otamme rajoitetusti vastaan väliaikatilauksia emmekä valitettavasti pysty toteuttamaan kaikkia toiveita ja tiedusteluja. Lähtökohtaisesti tilauksia ei voida järjestää alla 10 hengen ryhmille. Lisätietoja kahvio(at)ryhmateatteri.fi.

Suomenlinnan kesäteatteri
Kahvio-baari avoinna tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit. Hygieniasyistä pyydämme välttämään käteisellä maksamista.

Kahvio-baarissa on A-oikeudet. Lisäksi tarjolla on kahvia/teetä/kaakaota, makkaraa, limuja, olutta, siideriä, lonkeroa sekä pientä suolaista ja makeaa.

Kahvio-baari on ulkona. Sää voi rajoittaa palveluja ja tarjontaa. Esimerkiksi kovalla tuulella emme voi turvallisuussyistä grillata makkaraa. Alueelle on rajattu anniskelualue, jossa ei saa nauttia omia alkoholijuomia. Anniskelualueella ei ole penkkejä eikä pöytiä.

Anniskelualueen ulkopuolella voi nauttia omia virvokkeita.

Väliaikatarjoiluja voi tiedustella sähköpostitse eeva(at)ryhmateatteri.fi


Ravintolat, baarit ja kahvilat Suomenlinnassa

Linna Bar

Saarelaisten, vierailijoiden ja meidän teatterilaisten viihtyisä olohuone.

Valimo

Suomenlinnan kesäkeidas, jonka pastat ovat mielestämme kaupungin parhaat.

Bastion Bistro

Maistuvaa ja monipuolista ruokaa ihastuttavassa miljöössä.

Suomenlinnan panimo

Herkullisen ruoan ja upeiden panimotuotteiden lisäksi tarjolla myös venepaketteja ja panimokierroksia.

Adlerfelt

Kiireetön ja viihtyisä ravintola hyvän ruoan ja viinien ystäville.

Viaporin Deli & Café

Nauti paikan päällä tai tilaa mukaasi herkuilla täytetty piknik-kori.

Café Vanille

Saaren parhaat kakut.

Pizzeria Nikolai

Saaren parhaat pizzat.

Yöpyminen Suomenlinnassa?

Kyllä! Valitse joko ainutlaatuinen Hostel Suomenlinna tai fiinimpi Villa Silo. Tutustu vaihtoehtoihin täällä.


Yhteistyössä

Logo_okm
Logo_hkk
Logo_ticketmaster
Logo_laitilan

Verkkosivut


Design_by_taikalehto

© 2018 Ryhmäteatteri