Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Tulevat näytökset

Seitsemännen portaan enkeli

Spe_pieni4

Ryhmäteatteri

Vuonna 1967 perustettu Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ns. vapaa teatteriryhmä. Ryhmäteatterilla on 350-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kallion sydämessä sekä 560-paikkainen katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. Ryhmäteatteri on yksi Suomen suurimmista ei-laitosteattereista ja aktiivinen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimija.

Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sen sydäntä lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit.

Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Se on yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Ryhmäteatteri uskoo avoimesti, että tasa-arvoinen maailma on mahdollinen.

Näyttämöt

Helsinginkadun näyttämö

Helsinginkatu 25
00510 Helsinki.

Helsinginkadun näyttämö on ollut käytössämme vuodesta 2007. Katsomo on numeroimaton.

Asiakaspysäköintiä ei ole. Maksullinen pysäköinti on sallittu Helsinginkadulla ja Kirstinkadulla. Suosittelemme teatterille saapumista julkisilla liikennevälineillä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Raitioliikenne on postunut Sörnäisistä 4.3.2019, kun Hämeentien uudistamiseen tähtäävä työmaa käynnistyi. Työmaan myötä raitioliikenne ohjataan Sörnäisten ohi Kallion ja Sturenkadun kautta. Muutos koskee linjoja 1, 6, 6T, 7 ja 8. Jos tulet teatterille, jollain edellä mainituista raitiovaunulinjoista, on lähin pysäkki Urheilutalon pysäkki. Myös raitiovaunulinjalla numero 3 pääset Urheilutalon pysäkille.

Bussit kulkevat Hämeentiellä koko työmaan ajan, mutta yksittäisten pysäkkien sijainteihin tulee työmaan edetessä muutoksia. Lisäksi Sörnäisten metroaseman lippuhallin kattoa uusitaan, ja osa aseman sisäänkäynneistä suljetaan. Asema kuitenkin pysyy työmaan ajan avoinna, ja metro kulkee normaalisti. Yksittäisten pysäkkien ja aseman sisäänkäyntien muutoksista kerrotaan tarkemmin erikseen, kun yksityiskohdat tarkentuvat.

Joukkoliikenteen poikkeukset toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen alkaa 4.3.2019 ja kestää arviolta alkuvuoteen 2020. Toinen vaihe toteutetaan vuonna 2020, jolloin raitioliikenne palaa Sörnäisiin. Raitiolinjat 1 ja 8 kulkevat taas normaaleja reittejään, mutta linjat 6, 6T ja 7 ajavat vielä Hakaniemen ja Sörnäisten välin Kallion kautta.

Voit suunnitella reittisi teatterille Reittioppaan avulla osoitteessa reittiopas.fi, teatterin osoite on Helsinginkatu 25.

Pasilasta lähelle teatteria pääsee raitiovaunulla 9. Taksitolppa on aivan teatterin vieressä.

Avaa kartta »

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo on numeroimaton ja katettu.

Avaa kartta »


SAAPUMINEN SUOMENLINNAAN

Suomenlinnaan pääset HSL:n lautalla ja JT-Linen vesibussilla.

HSL:n lautta Suomenlinnaan lähtee Kauppatorin itälaidalta, Presidentinlinnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla. Lauttamatka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 20 minuuttia. Päälaiturilta Suomenlinnan kesäteatterille kävelee noin 15 minuutissa. HSL:n lautta on kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Lautassa ei myydä lippuja.

JT-Linen vesibussi lähtee Kauppatorin Kolera-altaalta, Esplanadin puiston puoleisesta päästä. Suomenlinnassa vesibussin lähtö- ja saapumispaikka on Suomenlinnakeskuksen laituri (ent. Tykistölahti). Matka Kauppatorilta Suomenlinnakeskuksen (ent. Tykistölahti) kestää 25-40 minuuttia riippuen siitä, pysähtyykö vesibussi matkan aikana Lonnassa ja/tai Vallisaaressa. Suomenlinnakeskuksen laiturilta teatterille kävelee noin 5 minuutissa. HSL:n liput eivät kelpaa vesibussissa. Menopaluu maksaa 7 euroa ja voit ostaa lipun Kauppatorin Kolera-altaalla sijaitsevasta lipunmyyntikioskista.

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Esityksen jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Suomenlinnakeskuksen laiturilta Kauppatorille. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun, jonka hinta on 4,50 euroa.

Esteettömyys

HELSINGINKATU


Helsinginkadun näyttämöllä on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

V65 -porrasnostin (max. 260 kg) on takaovella Läntisen Brahenkadun puolella. Saapuessasi teatterille ilmoittaudu narikkaan, jolloin ohjeistamme henkilökunnan takaovella sinua vastaan. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Teatterin yleisölämpiö on esteetön, ja tilasta löytyy inva-WC.

Teatterilta löytyy Sennheiserin induktiosilmukoita käytettäväksi oman kuulokojeen kanssa. Kysy silmukoita lainaksi esityksen ajaksi teatterin kahviobaarista.

Tulkit voivat sopia tekstin lukemisesta ja esityksen näkemisestä etukäteen tuottajan kanssa. Pyrimme järjestämään mahdollisimman hyvät olosuhteet tulkeille ja asiakkaalle olosuhteidemme ja resurssiemme puitteissa.

SUOMENLINNA

Suomenlinnassa on yksi pyörätuolipaikka. Mahdollinen avustaja 0 euroa. Varaa lippu / liput teatterin omasta lipunmyynnistä.

Kun saavut teatterin luokse, ilmoittaudu teatterin kahviobaarin henkilökunnalle. Henkilökunta päästää sinut seurueesi kanssa sisälle linnakkeeseen ennen muita. Olethan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Suomenlinna on osin haasteellinen paikka liikkumisesteisille. Linnoituksen tiet on päällystetty joko kivellä, soralla tai hiekalla. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää kokonaan. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista, joten pyörätuolilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. Myös sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen ja liukkauteen. Linnoituksen sinistä pääreittiä myötäilee hieman helppokulkuisempi reitti, jota kulkemalla esimerkiksi pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuva voi välttää osan hankalista paikoista.


HSL:n lauttojen saavutettavuus

Lautan lähtöpaikka on Kauppatorin itälaidalla Presidentinlinnan kohdalla. Suomenlinnassa lautta lähtee Ison Mustasaaren päälaiturista.

Suomenlinnaan liikennöivien lauttojen terminaalirakennusta lähinnä olevat pysäköintipaikat sijaitsevat Kauppatorilla. Liikkumisesteisille varattuja esteettömiä autopaikkoja ei ole. Torin kiveys tekee pyörällisen apuvälineen kanssa liikkumisesta haasteellista.

Lippuautomaatit sijaitsevat Kauppatorilla terminaalirakennuksen ulkopuolella ja Suomenlinnassa päälaiturilla. Kaikki lippuautomaatit ovat korkeita pyörätuolia käyttäviä tai lyhytkasvuisia henkilöitä ajatellen. Kesäkuukausina lipun voi ostaa Kauppatorilla myös terminaalirakennuksen lipunmyyntipisteestä. Kauppatorilla sijaitsevassa terminaalirakennuksessa on istuimia.

Suomenlinna II-, Suokki- ja Tor-lauttoihin kuljetaan luiskaa pitkin. Esteettömin kulkuyhteys Suomenlinnaan on matkustajalautta Suomenlinna II. Ovet avautuvat nappia painamalla, ja kynnykset autokannen ja matkustamon välillä ovat matalat. Matkustamossa on vapaata tilaa pyörätuolille, mutta ei erikseen merkittyjä paikkoja liikkumisesteisille tai pyörätuolin kiinnitysmahdollisuutta. Lautoilla ei ole esteettömiä wc-tiloja.

JT-Linen vesibussin saavutettavuus

Vesibussin lähtöpaikka on Kolera-altaalla Kauppatorilla, Esplanadin puiston puoleisessa päässä. Suomenlinnassa vesibussi lähtee Suomenlinnakeskuksen laiturista ja pysähtyy myös Kuninkaanportilla. Osa vesibussivuoroista pysähtyy myös Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Pyörätuolilla pääsy vesibusseihin kulkusiltaa pitkin vaihtelee veden korkeuden mukaan. Avustajaa tarvitaan. Silta on ahdas, eikä kulku vesibusseihin onnistu sähköpyörätuolilla.

Suomenlinnakeskuksen vesibussilaiturille pääsee pyörätuolilla, mutta luiska on jyrkkä (kiinteän osan jyrkimmän kohdan kaltevuus 15 %). Luiskan alaosan kaltevuus vaihtelee veden korkeuden mukaan. Kuninkaanportin vesibussilaiturille ei portaiden vuoksi pääse pyörätuolilla.

Suosittelemme pyörätuolia käyttäville henkilöille HSL:n lauttaa.

Huoltolautan saavutettavuus

Huoltolautan kannelle on esteetön kulku, mutta matkustamotilat ovat ahtaat. Ovet ovat kapeat ja kynnykset korkeat. Matka-aika on kuitenkin niin lyhyt, että sen voi istua autossa.

Päälaiturin saavutettavuus Suomenlinnassa

Suomenlinnan päälaiturin yhteydessä on katos, jossa voi odottaa lauttaa sateelta suojassa. Lauttarannassa sijaitsevassa Rantakasarmissa on lautan odotustila, josta löytyy myös esteetön yleisö-wc. Rantakasarmin sisäänkäynnillä on luiska.

Päälaiturin lippuautomaattien käyttöpainikkeet ja näyttö ovat korkealla. Matkalipun voi ostaa myös puhelimella; ohjeet löytyvät lippuautomaattien luota.


Kahvio

Helsinginkadun näyttämö
Kahvio-baari aukeaa tuntia ennen näytösten alkua ja palvelee myös väliajalla. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortit, Visa Electron, Debit - ja Credit -kortit sekä Mastercard Maestro, Debit- ja Credit-kortit.

Alakerrassa on isompi myyntipiste, josta saa muun muassa kahvia/teetä/kaakaota, pullaa ja pasteijoita, viinejä, olutta, siideriä, limuja sekä väkeviä, kuten konjakkia, rommia ja jaloviinaa.

Yläkerrassa lipunmyyntitiskin yhteydessä tuntia ennen ennen esitystä sekä väliajalla toimii viinibaari. Viinibaarista saa nimensä mukaisesti vain viinejä.

Tilojen pienuudesta johtuen otamme rajoitetusti vastaan väliaikatilauksia emmekä valitettavasti pysty toteuttamaan kaikkia toiveita ja tiedusteluja. Lähtökohtaisesti tilauksia ei voida järjestää alla 10 hengen ryhmille. Lisätietoja kahvio(at)ryhmateatteri.fi.

Suomenlinnan kesäteatteri
Kahvio-baari avoinna tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen. Suosittelemme maksuvälineenä käteistä sen nopeuden vuoksi. Maksupäätteiden yhteydet takkuavat toisinaan saaressa. Suomenlinnassa ei ole käteisautomaattia.

Kahvio-baarissa on A-oikeudet. Lisäksi tarjolla on kahvia/teetä/kaakaota, makkaraa, pullaa ja pientä suolaista, limuja, olutta, siideriä ja viinejä.

Kahvio-baari on ulkona. Sää voi rajoittaa palveluja ja tarjontaa. Esimerkiksi kovalla tuulella emme voi turvallisuussyistä grillata makkaraa.

Väliaikatarjoiluja voi tiedustella sähköpostitse kahvio(at)ryhmateatteri.fi

Yhteistyössä

Logo_okm
Logo_hkk
Logo_ticketmaster
Logo_laitilan

Verkkosivut


Design_by_taikalehto

© 2018 Ryhmäteatteri